Koken

Plattekaastaart met aardbeien en speculoos.

Deze plattekaastaart met aardbeien en speculoos is echt overheerlijk!! Lekker fris voor tijdens de zomermaanden en je hebt er geen oven voor nodig. Deze taart is voor 10 a 12 personen. Ik heb een bakvorm gebruikt met een doorsnede van 27 cm. Voor deze taart heb je niet veel ingrediënten nodig. Ze is zo gemakkelijk te maken, dat iedereen het kan!

Ingrediënten:

-voor de bodem:

  • 400 gram speculoos
  • 150 gram boter

-voor de topping:

  • 500 gram aardbeien
  • 500 gram platte kaas (kwark)
  • 250 ml room (min. 30%vetgehalte)
  • 6 blaadjes gelatine
  • 100 gram kristalsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker

Bereidingswijze:

Bekleed de bodem van je bakvorm met bakpapier. Vet de randen lichtjes in met wat boter. Stop de koekjes in een diepvrieszak en sla ze fijn met een deegroller. Er mogen nog wat stukjes inzitten maar liefst niet al te groot. Smelt de boter en meng ze goed met de geplette koekjes. Doe alles in de vorm en duw gelijkmatig aan. Zet de vorm in de koelkast.

Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Snij de helft van de aardbeien in kleine stukjes en mix ze fijn met een staafmixer. Zet de aardbeien op een licht vuurtje en doe er de kristalsuiker bij. Laat lichtjes warm worden zodat de suiker goed is opgenomen. Haal van het vuur, knijp de gelatineblaadjes uit en meng ze bij het lauwe mengsel tot alles mooi is opgelost.

Doe de plattekaas in een kom en klop even los. Klop de room op samen met de zakjes vanillesuiker. Doe de aardbeienmengeling bij de plattekaas en meng goed. Lepel daarna de room onder het mengsel. Giet het mengsel op de speculoosbodem en laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

Haal de taart uit de vorm en beleg ze met de overige aardbeien. Zo is ze klaar om te eten, mmmmm!! Smakelijk!!

Lusten jullie plattekaastaart? Laat zeker even weten in een reactie als je de taart hebt uitgeprobeerd en wat je ervan denkt.

Delen is lief 😉

3 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *