Waarom ook mama's hun verjaardag moeten vieren.
Blog,  Lifestyle

4 redenen waarom ook mama’s hun verjaardag moeten vieren!

Vandaag is het mijn verjaardag, hiep hiep hoera voor mezelf!! Ik ben vandaag 31 jaar geworden! Het voorbije jaar is weer maar eens voorbij gevlogen. Hoewel ik geen grote fan ben van feestjes (vooral het werk die erbij komt kijken) probeer ik er toch elk jaar iets leuks van te maken. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor de kinderen! Eens je mama bent, lijkt je eigen verjaardag ineens niet meer zo belangrijk. Toch hebben we meer dan redenen genoeg om als mama’s onze verjaardagen uitgebreid te vieren!

1) Feestjes zijn altijd leuk!!

Elke reden is goed genoeg voor een feestje, toch? Een etentje, taart met koffie of een aperitiefavond. Misschien maak je wel graag een uitstapje met het gezin als verjaardagsuitje? Hou je niet van grote feesten waarbij je huis vol zit met mensen? Hou het dan gewoon bij een gezellige avond met je gezin. Quality time met je gezin is altijd meer dan de moeite waard.

2) Je voelt je instant happy!

Verjaren is vanaf een bepaalde leeftijd misschien niet meer zo leuk? Een feestje organiseren zorgt ervoor dat je mindset helemaal in verjaardagsmodus is. Zo vond ik het al heel leuk om voor vandaag feestelijke servetten uit te kiezen. Je tafel ziet er al helemaal anders uit hierdoor. Ook de kinderen verwennen met allerlei lekkers tovert al een glimlach op mijn gezicht.

3) Het is echte belangrijk voor je kinderen!

Geloof me, je verjaardag totaal niet vieren… dat vinden kinderen niet leuk. En niet alleen omdat er zo een feestje minder is… maar omdat ze het zich zelf niet zo gelukkig voelen wanneer mama’s verjaardag ongezien voorbij gaat. Dat heb ik zelf al gemerkt aan mijn eigen kinderen ook. Ze vinden het niet eerlijk, zelfs zielig, als mama niet gevierd wordt zoals ze zelf gevierd worden. Ik zou zelfs durven zeggen dat ze zich schuldig voelen… In ieder geval, ik heb gemerkt dat ze het heel belangrijk vinden. Super lief toch!

Lees ook: Supernel en gemakkelijk recept voor appeltaart!

4) Gewoon… omdat je het meer dan waard bent!

Een moeder is de spil van het gezin. Naast het werken moet er nog een huishouden gerund worden, kinderen moet verzorgd worden. Je moet van her naar der rijden, boodschappen doen, eten maken, de was en de plas doen… Dus als iemand een feestje verdient, dan ben jij het wel!

Maar in ieder geval:

Smile, Sparkle & Shine!

Vier jij ook je verjaardag als mama? En hoe doen jullie het dan? Dit jaar hebben we een kaasplankje gedaan en aperitief. Vrijdag volgt nog een serieuze aperitief / filmavond. Super gezellig! 🙂

 

 

 

Bron foto Pixabay.

 

Delen is lief!

8 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *