Koken

Recept voor broodpudding: zo veelzijdig en zooo lekker!

Bij mij kan er altijd wel een stukje broodpudding in. Het is iets dat zo veelzijdig is, je kan er telkens iets anders van maken en experimenteren. Tot nu toe is het nog nooit mislukt šŸ™‚

Dit is de basis van al mijn broodpuddings:

  • 400 gram brood
  • 600ml lauwe melk
  • +-150 gram zoetstof
  • 5eieren
  • rozijnen, fruit, chocolade…

Brood:

Met brood bedoel ik alle broodsoorten, sandwichen, melkpistolets, peperkoek, alle soorten bruin brood… Deze die ik nu heb gemaakt is gewoon zuiver wit brood omdat dat nu hetgeen was waar ik zoveel van over had. Ook heb ik hem nog gemaakt met de helft wit brood en de andere helft waldkorn brood. Je ziet maar wat je over hebt in je keuken en dat kan je erin doen.

Zoetstof:

Als zoetstof kan je gewoon kiezen voor kristalsuiker en vanillesuiker, maar nu heb ik gekozen voor 150 gram kristalsuiker en een flinke lepel uit de honingpot. Indien je geen suiker mag eten kan je ook kiezen voor andere soorten zoetstoffen natuurlijk maar de verhoudingen daarvan in vergelijking met suiker kan natuurlijk anders zijn.

Experimenteer er op los!

Hier heb ik 150 gram rozijnen bijgedaan, 2 bananen die ik in stukjes heb gesneden en wat ovenvaste chocoladedruppels die binnenkort over datum zullen zijn en dus op moeten. Je kan gelijk welk gedroogd fruit in je broodpudding doen zoals perziken of pruimen alsook vers fruit zoals appel en banaan. Je kan er ook kaneel bijdoen, boter, witte chocolade, …

Bereidingswijze:

Heel simpel: Maak de melk lauw en los er de suiker in op. Giet het mengsel van de lauwe melk over het brood. Klop de eieren even los en meng bij het brood. Voeg nu ook de andere ingrediƫnten toe en laat even trekken zodat het brood goed week kan worden. Nadien mag het 45 minuten op 180 graden in de oven.

Je kan het recept dus aanpassen aan je eigen smaak.

Smakelijk!

Delen is lief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *