Recept appeltaart.
Blog,  Koken

Recept appeltaart: simpel en snel klaar.

Ik hou van bakken! De geur van versgebakken taart in huis is zalig! Ik verwen de kinderen graag als ze na een lange dag op school thuis komen. Dit recept voor appeltaart is zeer gemakkelijk om te maken en is heel snel klaar. Het is ook leuk om de kinderen erbij te betrekken. De kleinsten kunnen de ingrediënten bij het deeg doen en mengen, oudere kinderen kunnen alles afwegen en de stukjes appel op de taart leggen.

Ingrediënten:

  • 3 kleine appels, of 2 grote
  • 200 gram zelfrijzende bloem
  • 5 eetlepels melk
  • 5 eetlepels olie (zonnebloem of arachide)
  • 8 eetlepels kristalsuiker (waarvan 2 voor de glazuurlaag)
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 3 eieren (waarvan 1 voor de glazuurlaag)
  • 50 gram boter

Ik neem hiervoor een taartvorm met een doorsnede van ongeveer 26 cm

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 200°. Vet de taartvorm in met boter en bestuif met wat bloem.

Neem een deegkom en zeef de bloem hierin. Voeg de 6 eetlepels suiker, de vanillesuiker, 2 eieren, olie en melk aan toe. Meng goed door elkaar. Het deeg is dik en plakkerig, dat is normaal.Doe het deeg in de taartvorm en strijk open met een spatel of lepel.

Snij de appels in 4, verwijder het klokhuis en de schil. Snij de stukken in schijfjes van ongeveer een halve centimeter dik en leg ze dakpansgewijs op het deeg.

Smelt de boter in een pannetje (enkel smelten, niet heet laten worden) en voeg er de 2 eetlepels kristalsuiker aan toe. Doe er een ei bij en meng goed. Verdeel het papje over de taart. Ik gebruik hiervoor een siliconen bakborstel.

Zet de taart in de oven en laat 25 minuutjes bakken.

Klaar!! En nu smullen maar!!

Lees ook: Plattekaastaart met aardbeien en speculoos.

 

Delen is lief 😉

3 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *