Mama

Kleuren, schilderen, knippen, scheuren en plakken!

Onze kleine Vince is pas 2 jaar geworden, een leuke leeftijd waarop je zoveel meer dingen kan doen met je kind. Met kleurpotloden kleuren heeft hij al vaak gedaan. Tijd voor afwisseling, die stiften van de grote zussen zijn veel leuker, maar daar mag hij niet mee kleuren πŸ˜‰ Dus hebben we speciale stiften gekocht. Van die stiften die gemakkelijk uitwassen op kledij en waarvan hij de punt niet kan induwen.

Ook schilderen hebben we al gedaan, 1 kleur per keer om het geknoei te voorkomen en omdat het makkelijk is kleur per kleur aan te leren.

Wat ook leuk is eens ze 2 jaar zijn is knippen. Misschien denk je dat ze hiervoor nog te klein zijn, maar dat is zeker niet waar. Je hebt speciale scharen voor hun leeftijd, wij hadden nog een roze liggen van de zusjes waar hij het nu ook maar mee moet doen, onze stoere man πŸ˜€ De schaar gaat vanzelf terug open als hij eens geknipt heeft. Het zal nog een tijdje duren eer hij de handeling goed zal kunnen doen, maar oefening baart kunst!

Wat we ook hebben gedaan is crepepapier in stukjes gescheurd en op een blad gekleefd, dikke pret zou je denken, maar ons ventje had vooral interesse in het lijmen zelf. Ik had het idee dat hij nog niet goed snapte wat er van hem verwacht werd, volgende keer beter :p Scheuren en knippen is heel goed voor de ontwikkeling van de fijne motoriek! Dit is alvast het resultaat: een groene kikker.

Het zijn allemaal simpele eerste knutselwerkjes, maar wel heel leuk om samen te doen.

 

 

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *