Mama

Examens zonder stress

Het is bijna zover, het einde van het schooljaar is in zicht! En hoe snel is het dit jaar weer gegaan!! Nu nog de laatste loodjes… examens. Gelukkig zien de meisjes het hier (voorlopig toch) helemaal zitten. Vandaag hebben ze hun eerste examens en we zijn al sinds vorige week begonnen met de voorbereidingen. De uren die ik al in het voorbereiden en helpen leren heb gestoken, zijn niet meer op mijn handen te tellen. Maar het is voor het goede doel, ik heb er tijd voor en ik help hen graag.

Enkele tips voor tijdens de examens:

  • Begin er tijdig aan, overloop al eens de lessen, maak voorbereidingen en kijk waar de moeilijke punten liggen, dan hoef je de dag voor het examens al een pak minder te doen. Het zit alweer vers in het geheugen en je kan gerichter gaan werken op de dingen die ze minder goed kunnen. Op deze manier valt er al pak stress weg voor de kinderen.
  • Geef hen voldoende tijd om te ontspannen, kinderen hoeven geen uren aan een stuk te studeren. De eerste jaren van de lagere school is een 20 minuutjes vaak al meer dan genoeg, tegen het einde van de lagere school is 45 minuutjes (ongeveer een lesuur) ook voldoende. Tijdens hun pauze is het goed om eens buiten te komen en echt te gaan spelen in plaats van tv te kijken of aan de computer te zitten
  • De kinderen moeten op tijd in bed zitten, anders ook, maar tijdens de examenperiode zeker! Zo zijn ze zeker genoeg uitgerust om aan de examens te starten.
  • Gezonde voeding is altijd goed, ook als het geen examens zijn. Hier kan ik de kinderen plezier doen met een lekkere groentensoep of een frisse fruitsalade.

  • Verwen je hardwerkende kinderen. Een lekkere pannenkoek of een ijsje, een wandeling of leuke uitstap is goed voor het hele gezin en versterkt de band onder elkaar. Hard werk mag beloond worden, hoe de resultaten uiteindelijk ook zijn. Als ze hun best hebben gedaan en voldoende gestudeerd hebben, mogen we als ouders tevreden zijn.

Veel succes aan alle hardwerkende leerlingen, studenten. Ook aan de leerkrachten veel moed bij het verbeteren van de vele examens!!

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *