Me-time

Boeken lezen

Een goed boek, een kop warme melk, een warm dekentje en mijn all time favorite chocolate <3 Meer heb ik niet nodig om te ontspannen. Dan ga ik in echt in hyperfocus* gaan lezen, het liefst een heel boek in 1 keer.

Eigenlijk ben ik nooit een boekenlezer geweest.

Als jong meisje las ik enkel stripverhalen, het liefst in mijn bed onder een donsdeken. Maar toen ik voor school boekbesprekingen moest gaan maken, vond ik nooit een boek dat ik graag las. Ik las het begin, hier en daar een stukje uit het midden en dan het einde van het verhaal. Geen idee of ik hier toen goede punten voor haalde ๐Ÿ™‚ Ik ben pas veel later beginnen lezen, ik heb de hele twilight reeks verslonden.

Mijn interesses in boeken over waargebeurde verhalen werd steeds groter.

Het begon met het boek: ‘Ik was twaalf en fietste naar school’ geschreven door Sabine Dardenne over haar 80 dagen in de kelder van Dutroux. Ik kende het verhaal van die smeerlap maar al te goed. Maar om te kunnen weten hoe zij het ervaren had, dat wou ik echt wel lezen. En zo is het begonnen. Ik heb intussen ook het boek van de mama van Melissa gelezen, over hoe het is om 14 maanden niet te weten waar je dochter is, of ze nog leeft en wat er met haar gebeurd.

*Hyperfocus (of overconcentreren)ย  is iets typisch voor ADD-ers : je volledig kunnen verliezen in iets wat je interesse heeft gewekt. Terwijl je anders maar moeilijk je gedachten bij iets kan houden.

Intussen heb ik al heel wat meer boeken gelezen. Lezen jullie graag? En welke verhalen lees je dan? Tips over mooie waargebeurde verhalen zijn altijd welkom!

Please follow and like us:

Eรฉn reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *